Látnivalók Komlóskán

Görögkatolikus templom

Egyházközségünk alapításának az időpontja a XIV-XV. századra nyúlik vissza. Az első anyakönyvi bejegyzés 1759-ből való. A jelenlegi templomunkat 1820-ban szentelték föl. A homlokzat felújítása majd húsz évvel ezelőtt, a belső freskók restaurálása 1998-ban fejeződött be.

Bővebben

Ruszin Tájház

A Zempléni-hegység-területén, így a Komlóskán található házakat a néprajztudomány az északi magyar háztípusba sorolja. A szoba, pitvar, kamra beosztású lakóházak határozták meg egykoron a falu képét. A házak mögött az udvaron istálló, csűr, sertésól, kút alkotta a gazdasági épületeket.

Bővebben

Alkotóház

Idős lakói hagyták a bútorzatot az önkormányzatra. Az épületet pedig megvásárlásra került, így egy igazán autentikus környezetben alkothatnak az ide látogató turisták, gyerek és felnőtt csoportok.

Bővebben

Ruszin park

A hagyományosan megrendezésre kerülő Ruszin napnak, Falunapnak és esküvőknek ad otthont a Ruszin Park és Felvonulási épület.

Bővebben

komloska_favicon_gomba

Pusztavár romja

A XIV. század második felében építtette a falu akkori birtokosa, a Csirke-család. A XV. század folyamán a Debrői-család birtokolta, és ekkor foglalta el Giskra huszita vezér, akitől a vár sorsára nézve végezetes harcok árán Mátyás király vette vissza.

Bővebben

csipke